2013. január 23., szerda

Szőlőhegyi ingatlanok eladók - Jelenlegi ára: 1 000 000 Ft

Eladók a fotókon látható, egy Nagykanizsa közelében található nyugati lejtőn elhelyezkedő és összesen 5165 négyzetméter nagyságú szőlőhegyi ingatlanok (két külön helyrajzi számon szereplő ingatlan). A téglaépületet és az azt körülvevő kertet, valamint a szőlőt magába foglaló 3555 négyzetméteres telek mellé 1989-ben lett megvásárolva a szomszédos 1610 négyzetméteres termőföld ingatlan. Utóbbin jelenleg csak gyep van és egyetlen diófa áll a közepén, a hetedik fotón látható. Mindkét ingatlan a családomé, csak a pincés, szőlőhegyi ingatlanként használt rész édesanyámé, az üres telek pedig az én tulajdonomat képezi.
Az épületben három egybe nyíló (3-as, 4-es és 5-ös képek) és egy külön bejáratú helyiség, szerszámtároló található. Van egy étkezőnek, pihenőnek használt kis szoba, egy présház préssel, darálóval, betonkáddal és a boros pince tölgyfa hordókkal. A különálló helyiség régen istállóként volt használva, jelenleg szerszámtároló és onnan lehet feljutni a padlásra. A telken az épület és két nagy cseresznyefa fölött helyezkedik el a pótlásra és felújításra szoruló kordon művelésű szőlő ültetvény körülbelül 1000 négyzetméteren, a hatodik képen látható. Sajnos már sok szőlőtőke kihalt és pótolni, frissíteni kellene, de még így is hoz 400 - 500 liter termést egy évben, az utóbbi évek forró nyarai pedig a szőlő termésnek kedvező meleget és napsütést jelentenek. Természetesen 25 - 30 évvel ezelőtt nagyapám gondozásában sokkal több szőlő termett és ezáltal több bor készült, általában 800 és 1000 liter körül, de emlékszem 1200 literes hozamra is.
Az ingatlanokon jelenleg még nincs vezetékes víz, csatornahálózat és villanyáram. A víz összegyűjtésére egy betonozott ciszterna szolgál közvetlenül az épület mellett a földbe ásva. A telkekről és környezetükről csodás kilátás nyílik a Principális medencére, a nyolcadik fotón látható.
Az eladás oka az, hogy az elmúlt évben édesanyám egyedül maradt, a családi ház és a nagy kert mellett a szőlő gondozása nagy teher számára. Az ár a két ingatlanra együtt vonatkozik, mivel évtizedek óta egy család tulajdonát képezik, de komoly vásárlási szándék esetén külön-külön is eladóak. Külön az üres telek ára 100. 000, -Ft, a beépített illetve szőlővel telepítetté pedig 900. 000, -Ft.


Jelenlegi ára: 1 000 000 Ft

Az aukció vége: 2013-02-13 11:25
. Szőlőhegyi ingatlanok eladók - Jelenlegi ára: 1 000 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése