2012. december 16., vasárnap

Nasa: Az amerikai űrkutatás története 7. - Jelenlegi ára: 789 Ft


Az Apolló-Szojuz repülés:
Az Apolló és a Szojuz közös repülése 1972-ben egy olyan merész vállalkozás volt, ami nemcsak tudományos, de politikai eredmény is volt. A történelemben először fordult elő, hogy a két ellenséges szuperhatalom összefogott egy egyetemes cél eléréséért, félretéve politikai nézeteltéréseit. Amerikai és szovjet kutatók és űrhajósok csoportjai ismerkedtek egymással három éven keresztül a fellövés előtt - bár akkor még javában tartott a hidegháború - és az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a két űrhajó összekapcsolódását.
A Világegyetem:
A kérdés örök: van-e élet a Földön kívül? Az a gondolat, hogy más bolygón is van élet már a múlt században felmerült, számos író foglalkozott ezzel a témával. Rusty Schweickart kalauzolásával a földönkívüli civilizációk esélyeit vizsgálva kilépünk a Naprendszerünkből, elhagyjuk a Tejút határait, hogy emberi ésszel jóformán felfoghatatlan távolságokat bejárva gázfelhőkkel, vörös óriásokkal, fehér törpékkel és fekete lyukakkal találkozzunk utunk során.
Utazás a naprendszeren át - Merkúr:
A csillagászok már régóta figyelték a Merkúrt, a Naphoz legközelebb eső bolygót, de egy ennyire fényes háttér előtt a Merkúr csak pici fekete pontnak látszott. A NASA mérnökei kifejlesztették a Mariner 10-et, egy olyan szondát, ami közelebb tudott menni a Vénuszhoz és a Merkúrhoz mint ember bármikor is képes lett volna, és ezzel készítettek felvételeket a két bolygó felszínéről. A film a Merkúr és a Vénusz felfedezéséről szól, rengeteg sosem látott felvételt mutatva be.
Hang: magyar (DD 2. 0), angol (DD 2. 0)
Felirat: magyar
Játékidő: 95 perc
Képarány: 4: 3
Extrák: Interaktív menük, Jelenetek közvetlen eléréssel, Eredeti archív felvételek
Eredeti, nem másolt! Új, bontatlan csomagolású DVD!



Jelenlegi ára: 789 Ft

Az aukció vége: 2013-01-04 09:13
. Nasa: Az amerikai űrkutatás története 7. - Jelenlegi ára: 789 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése