2012. december 22., szombat

Manga Shakespeare - Rómeó és Júlia fél áron! 50% - Jelenlegi ára: 1 499 Ft

Manga Shakespeare - Rómeó és Júlia könyv eladó!  
Bolti ára: 2980FT!
Hamlettet is megtalálhatod egy másik aukciómban!
A Manga Shakespeare sorozat második darabja a Rómeó és Júlia, mely egyben alighanem a Mester legismertebb műve, például mert kötelező irodalom már általános iskolában is.
Épp ezért fontos megjegyeznem: ez a manga-stílusú képregény feldolgozás nem helyettesíti az eredeti mű olvasását. Nem azért, mert képregény, hanem mert ez nem a teljes szöveg, márpedig kevés annál gyönyörűbb irodalmi szöveg létezik, vétek lenne kihagyni!
 
Ahogy a Hamlet manga, ez is más korba helyezi a történetet, méghozzá napjaink Japánjába, ahol is két rivális Jakuza-család sarjai szeretnek egymásba, különlegesen tragikus körülmények között.
Hogy modern környezetben is remekül működik ez a sztori, azt Baz Luhrman rendező bebizonyította Rómeó + Júlia című filmjében (nem szólva a szintén ezen alapuló West Side Story musical-ről), így Sonia Leong nem merészkedett ismeretlen terepre.
De elég jól sikerült belevinnie a japán környezetet, még ha egyes részeknél fura is az összhatás (valaki a fáklya eloltását emlegeti, ám egy villanykapcsolót nyomnak meg, meg ilyenek).
Ez szerintem nem zavaró, mint ahogy az sem, hogy megintcsak Nádasdy Ádámúj fordítását használták, mert van olyan jó, mint a régebbiek, amikkel amúgy megszoktuk.
 
Akárhogy is, ez az örökérvényű, minden túlzás nélkül csodálatos és megható történet ebben a formában is megállja a helyét és megdobogtatja az olvasó szívét, és ez a legfontosabb.
Kérlek jelezd előre ha sürgősen kell, és azt is, hogy pontosan mikorra!
Nézd meg a többi aukciómat is! (Kattints ide! )


Jelenlegi ára: 1 499 Ft

Az aukció vége: 2013-01-11 08:00
. Manga Shakespeare - Rómeó és Júlia fél áron! 50% - Jelenlegi ára: 1 499 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése